Boekhouding

Bent u klaar voor de digitale toekomst?

By februari 14, 2018 No Comments

In een vorig blog schreef ik over de vraag of het voor accountants- en administratiekantoren nodig is om te veranderen. Op de SnelStart Aangenaam 2017 hebben we niet alleen verteld dat veranderen nodig is om door te ontwikkelen en bij te blijven. We hebben ook handvatten aangereikt om hierbij te helpen.

Van de vorige eeuw naar de toekomst

Vroeger werden administraties met de hand geschreven. Een paar jaar geleden sprak ik nog een boekhouder die dat voor een klant nog deed met de jaarrekening. Maar vooral uit nostalgie. Inmiddels zijn we al vele jaren gewend aan boekhouden op de computer. Maar tijden veranderen en ontwikkelingen gaan door. Waar gaat het naartoe?

Alles wijst erop dat boekhouden (bijna) automatisch wordt. Een boekhouding is het systematisch vastleggen van financiĆ«le feiten. Die feiten zijn het gevolg van gebeurtenissen, zoals een verkoop of inkoop, of een overboeking van geld. En die gebeurtenissen vinden steeds meer digitaal plaats. Een logisch gevolg van die ontwikkeling is dat de rest ook digitaal gaat. Hoe lang zullen we nog facturen in pdf-vorm mailen? In de toekomst komt de factuur direct in de boekhouding van de klant terecht, die hem alleen nog hoeft te controleren.

 

Bron: https://www.accountancyvanmorgen.nl/2018/02/11/bent-klaar-digitale-toekomst/

TMC-beheerder

About TMC-beheerder